Arvikafestivalen - del 1!

Kära vänner och fränder!

Det har festivalats på den Larbringska/ Härlska fronten minsann!!

Yeah!

För att vi ska kunna redogöra hyfsat rättvist för dessa dagars bestyr och bravader bestämde vi oss för att blogga tillsammans.

Jag VET att ni säkerligen kan räkna ut det själva med förefaller det sig som så att det står "M:" betyder det att Magnus skriver och står det "C:" betyder det att Larbringskan skriver!

Så där ja.. Allt verkar vara i sin ordning för att starta denna redogörelse. Vi tar det dag för dag.

OBS! Det kommer komma ytterligare en blogg som mestadels är bilder från denna eskapad!


TISDAG

C: Morgonen bestod mestadels av att packa saker i olika väskor och andra embar. Viss packning skulle barnen ha med sig till sina respektive anhalter.
Marcus susade förnöjt iväg med tåget till sin morfar i Helsingborg redan vid 9-tiden och då var de mindre barnen knappt vakna.
Känns lite jobbigt att han ska vara borta i 2 veckor eftersom jag inte är van vid att vara ifrån honom annars , inte så länge i alla fall... Nåväl, iväg for alla telningar och vi började lasta in vår näpna lilla packning...

M: Vädret skulle avgöra var första natten skulle tillbringas,regn nja, sol tält i Värmland..
Första stoppet landade vid en grusväg i södra Dalsland. Matsäck intogs och allmänt mysigt
Redan efter tio minuter blev nästa stopp vid en Shellmack i Mellerud. Ett par solisar inhandlades till mig för att få in festival känlan.
Bilen rullade uppåt mot Karlstad och mitt älskade Färjestads hemstad. Efter en mindre koll i luften och vid ett stopp så bestämde vi att ett hotell fick ta hand om oss.
Vi skulle som sagt ändå tälta i i veckan...
Då duschen intogs så trodde vi båda att det var sista gången den veckan...
Hur som. Lite käk så tog vi oss ut i Karlstadskvällen och njöt av olika ställen både vid torg och Klarälven.






C: Yepp. Så va det. Karlstad var fantastiskt och kvällen och sommarnatten nästan magisk!


ONSDAG

C: Vi anlände till Arvika och jag måste säga att vi är hyfsat bäst ivärlden på att hitta rätt! Det tog inte långa stunden innan vi hittade både vart festivalen skulle vara och vi snokade snabbt upp vår camping och incheckning.
Redan när vi traskade in på campingen började festivalkänslorna spira rejält och den där familjära festivalmentaliteten märktes direkt när våra blivande camp-grannar välkomnade oss innerligast.
Man anar aldrig vilka lärdomar livet kan ge och från vilka håll de kan komma. Dessa grannar lärde oss texten till till "Bag in box"-låten och fick oss även att förstå vad "Bag in box hinken" är för typ av lek som görs bl.a. på festivaler.

Bag in box låten:





Så här såg det ut på riktigt!





M: Onsdagens festivalträning med en natt i tältet och "go" musik utifrån övergick till den första riktiga festivaldagen. Par timmar innan första spelningen vi skullle se började regnet att falla. Vi satt i tältet i cirka 32 grader och tittade ut som ett par ugglor med varsin fesljummen öl i näven..livet lekte:-).

C: Bra beskrivning av stunden älskling! Dessutom hade vi under kvällen/ natten/ morgonen lärt oss texten (hela) till "Bag in box"-låten som dom med stor iver och entusiasm spelat på högsta möjliga volym 369 ggr utan nåd och förbarmande.

"Var é boxen? Där é boxen" sjöng vi glatt resten av veckan och gör även i skrivande stund... Tilläggas bör att vi tackade nej, vänligt menbestämt, alla de gånger vi blev erbjudna/uppmuntrade/uppmanade att deltaga i "Baginbox"-leken.

Dagens onödiga fakta:

"Bag-in-box"-leken utföres på följande sätt: Tag en hink och löjligt många sugrör i olika färger. Töm en Bag-in-box med spritsorten Jeltsin i hinken (Japp du läste rätt... idag kan man inhandla även sprit i bag-in-box) och därefter hälles en stor PET-flaska med energidryck i samma hink. Detta omröres mer eller mindre omsorgsfullt. Starta "Bag-in-box"-låten, gärna på högsta möjliga volym, utan hänsyn till grannar och klockslag. Samla alla människor i närheten runt hinken och drick samtidigt ur sugrören tills hinken är tom. I ett svep.

Efter att bevittnat denna lek flertaler gånger kan vi med säkert facit i hand konstatera att om man deltar så sover man gott inom en kvart alternativt blir totalt oförmögen att komunicera på ett sätt så man blir förstådd eller själv förstår.


M: Timo Räisenen, Johnossi, TBA med Juliette Lewis,Regina Spektor och Kent sågs den första kvällen. Förutom detta så gjordes området rejält med alla dess tillbehör. Vi hittade en utmärkt plats vid sidan av den stora scenen men när Kent drog igång blev vi sugna på att ta oss in framför scenen istället vilket var ett kanonval. Kent var bra som vanligt och med inledningen Utan dina andetag och avslutningen med Mannen i den vita hatten så var det klippt!
En bisak i denna torsdagen var vad märkliga saker man kan äta: Ätbara insekter(ej från vår kropp), krokodil,struts,känguru. Vi valde annat...
Hem till tältet i natten och öronproppar in för att få några timmars sömn.
Bisak två: Baja maja är inte kul.

C: Tilläggas måste att Juliette Lewis var GRYM på scen. Vilket ös. Rekomenderas. Kent asbra!



FREDAG

C: Kära jistanes vilken underbar fredag. Vi njöt verkligen av solen som ÄNTLIGEN behagade visa sig och vi levde i stunden och för stunden. Fantastiskt!
Så mycket roligt folk och så underbar musik i mängder av olika musikstilar går knappt att beskriva. Måste upplevas.

Fredagen bjöd på artister som: Takida, Markus Krunegård, Maskinen och In Flames. Me like!!!

Magnus hade hunnit odla fram sitt festivalskägg och vi kände rockerfeelingen inta våra varelser. Yeah!!



M: Ja fredagen va kanon på alla sätt. Vi hade verkligen superkul!
Det goaste på fredagen var Arvika simhall! In till byn, in i simhallens omklädningsrum, en riktig toalett, en riktigt dusch så gött att bli ren:-)
Fredagens sämsta ljud kombinerat med en nästa lika dålig sångare var mannen som hasade sig runt på scen i bandet som lirade bra musik VNV Nation.





LÖRDAG

M: En tyst natt och morgon övergick till förmiddag. Regnet började fall rejält och efter en promenad till frukoststället Statoil, så var ett beslutet i enighet med siffrorna 2-0 att packning skulle ske och vårt hem de sista dagarna skulle in i bilen.

C: Så blev det också. När jag läser ovan så slår det mig hur fattigt det känns att läsa texten ovan. Inte en procent av våra upplevelser är med och faktum är att det är omöjligt att få med allt. Det var en makalöst rolig och givande festival. Inte att förglömma är alla de original vi träffat. På lördagen när vi inmundigade vår stabila frukost på Statoil satte det sig en tonårstjej med pupiller som vittnade om att hon inte bara käkat festivalmat under helgen... Ett och annat färglatt piller hade med största säkerhet landat i hennes mage och vidare ut i hennes blodomlopp... Tyvärr.. Resultatet var att hon pratade i en extremt hög hastighet och vid flera tillfällen bytte hon samtalsämne 3 ggr i samma mening. Tjejen hette Sebastian.
"Det har jag alltid hetat" sa hon på sin skånska "Alltid! Säkert i ett år nu!" fortsatte hon innan hon bytte ämne till något som hon tydligt förklarade att jag och Magnus inte kunde förstå pga av vår höga ålder... Hmm...

När vi på lördagsmorgonen såg regnmolnen och vattenpölarna i tältet så enades vi om hemfärd. Vi var inte ensamma om att ta det beslutet. Nästan alla av våra nyvumma kompisar i vårt camp packade ihop sina dyngblöta prylar och kramades trötta "hejdå" och drog till sina betydligt torrare hemstäder.

Vi ska avsluta Arvikafestivalsbloggen Del 1 med ett par smålistor, festivalen till ära och förfära.

Bästa band

C: Kent, In Flames, TBA
M: Kent, TBA
Sämsta band

C: VNV Nations (pga av den bedrövligt dåliga sångaren)
M: Samma som C

Bästa med livet i tältet

C: Närheten till varandra ;-)
M: Såklart:-)

Sämsta med livet i tältet

C: Man fryser när man somnar och dör nästan av värmeslag och hypersvertningar när man vaknar. Fukten!
M: Så jäkla hårt!

Bästa med campingen

C: Gemenskapen och alla roliga människor
M: Ja verkligen

Sämsta med campingen

C: All skit! Bajamajorna och bristen på hygien överallt.
M: " Kul att se äldre här"

Bästa mat under festivalen

C: Belgisk våffla och wok från öltältet i festivalområdet som jag bokstavligt talat slängde i mig för att hinna få bra plats när In Flames spelade.
M: En stor Chorizo på natten är aldrig fel

Sämsta mat

C: Langos som inte smakade något alls... Första morgonkaffet på campingen som var extremstarkt och läskig oidentiferbar smak på.
M: Tex Mex tallrik med en grön sörja som kallades guacomole tydligen

Kommer sakna

C: Feelingen överlag.. Att vara bland mäniskor som lever i festivalglädjen tillsammans med min älskling! Alla underbara människor!!!
M: Att vara på äventyr, festival med älskling!

Skönt att slippa

C: Bristande hygien och alla äckliga bajamajor. Sova sig ledbruten i kroppställningar jag inte trodde jag var förmögen att hamna i!
M: När jag vakande på morgonen om undrade om jag var påhoppad av en vämländsk älg på ryggen, hade svettningar pga ålder eller tält, så klart Baja maja her self.

Ja... over and out för oss, detta tillfälle. Så fort bilderna landar i El Datore så återkommer vi med mer från denna oförglömliga händelse!!

All frid till Er från oss
//Christine och Magnus


Några sommardagar i bilder!

Några sommardagar i bilder.

Underbara dagar med strand, trampebåt, minigolf och massor med sol men även en gospelkonsert som var allt annat än väntat.,... suck...






Frid mina vänner
//Christine

RSS 2.0