Där just du är...

I söndags var det medmänsklighetens söndag.

Jag var i Bäve kyrka på en fantastisk gudstjänst och lyssnade på en otroligt äkta predikan om  just medmänsklighet.
Jag har funderat kring detta.

Att ge det jag kan av det jag har i just den situation jag är.

Lätt att säga - svårt att genomföra?

Jag pratar inte om materiella ting nu. Jag pratar om att ge, offra det där som kan förändra, hjälpa, bära och berika stunden, dagen för en medmänniska.

Vad kan det vara?

Svaret vet du nog själv utifrån där just du står just nu.

Men, det som försvårar detta mest är omgivningen. Jantelagen. "Själv är bäste dräng" "Ensam är stark" "Sköt dig själv och skit i andra". "Rå om dig själv och ditt hus och låt andra dricka ur sina egna krus".

BULLSHIT!

Det kan komma en dag då DU behöver någon. Det där kan gå fortare än du anar! Hur stabilt och tryggt ditt liv än är just nu så kan något hända och du är i skrikande behov av någon annans välvilja och godhet.

Moder Theresa skrev en dikt. Läs den noga. Ta den till dig. Även om du inte har en tillstymmelse till tro. För det är viktiga och sanna ord.



Det goda du gör idag glömmer människor ofta i morgon - gör det ändå.

Om du är snäll kanske människor anklagar dig för att ha själviska, dolda motiv - var snäll ändå.

Om du är framgångsrik kommer du att få några falska vänner och några verkliga fiender - var framgångsrik ändå.

Om du är ärlig och uppriktig kanske människor lurar dig - var ärlig och uppriktig ändå.

Vad du tillbringar år med att bygga upp kan någon kanske förstöra över en dag - bygg ändå.

Om du finner kärlek och sinnesfrid kan andra bli avundsjuka - var lycklig ändå.

Ge världen det bästa du har, det är kanske aldrig tillräckligt - ge ändå världen det bästa du har.

Du förstår: när det kommer till den slutliga räkenskapen så är det mellan dig och Gud. Det var ändå aldrig mellan dig och de andra.
//Moder Teresa


All frid till Er
//Christine

Kreativt ansatt!

En kreativ period anlände för et tag sedan med en orkans styrka!

Massor finns där inne - inom mig - som bara vill uttryckas i alla de tänkbara former.

Jag går in i mig själv på gott och ont. Men jag vill inte vara utan dessa perioder!

Jag älskar det!

Frid
//Christine

Fejarbestyr och köttbullar

"Det är mååååååndag morgooooon och mitt huvud är så tuuuungt...."

Fast... den låten handlar ju om bakrus och det har jag INTE! Däremot är jag förkyld eller något snarlikt... eller snorlikt... (åhh... så äcklig jag var där...).

Det hinns inte med att vara förkyld denna veckan så jag ämnar strunta i tungt huvud, hosta och snuva. Så det så!

Det är en galen vecka som stundar.
Måndag betyder ledig dag så jag passar på att förbereda det jag kan inför resten av veckan. Laga köttbullar, pannbiffar, baka och tvätta golv och sånt tråkigt. Ju fortare det blir klart, desto fortare kan jag måla och hänga/ slappa med syssling Chatrine.

Marcus börjar sent idag så han har fått uppdraget att vara DJ åt mig innan skolan. Marcus är så himla rolig som DJ för han är så oförutsägbar och har en galen musiksmak som jag bara älskar. Allt mellan folkmusik, visor till hysteriskt tung metal och hardcore! GILLAS!!!

Den här veckan ska allt startas upp! Madre Mia!

Alla konfirmandgrupper och inte minst Saronhusets konstgrupp. Liljorna är redan startade och funkar kanon. Roligt att vi äntligen kommit till ro i vår nya omgivning!

Det ska bli roligt att träffa alla nya konfirmander. 3 grupper har vi detta året. Massa nya individer att lära känna och det är en utmaning - men en välsignad sådan! Detta året blir det lite lättare för mig eftersom jag haft många som elever på skolan i våras.

Konstgruppen är ett kapitel för sig. Antalet deltagare är fler än vi trodde och det är roligt. Men det är mindre kul att neka några att vara med. Vi kan inte ha fler nu. Jag har tur som får två fantastiska medhjälpare till gruppen. Dom kompletterar mig och varandra jättebra. Hoppas nu starten blir så bra som jag önskar!

Ute känns det som förvinter och jag tror moder natur hoppade över hösten. Hon kanske bara glömde. Hoppas hon vaknar till i minnet så vi får lite höst innan vintern...

Nope... nu får jag sätta igång om allt ska hinnas med.

Frid till Er alla!!!
//Christine Kristyr i Fejarbestyr

Morning has broken...

Söndag morgon.

Det är helt tyst i lägenheten. Ovanligt! Har en stund för mig själv, för tankar och för musik som bara jag gillar. (Den där tyngre och hårdare sorten...)

Jag saknar redan mina "vapendragare". Magnus och E är på fotbollsmatch och lilla L hos farmor. L uppskattar inte fotbollens konst på samma entusiastiska vis som sin pappa och sina syskon. Hade varit kul att hittat på något med L idag under tiden Magnus och E spelar match men jag ska strax iväg på gudstjänst i Bäve och jag behöver det idag känner jag.

Marcus har varit på läger hela helgen och kommer hem efter ett. Herregud så kul dom har på lägren. Fullt ös. Massa musik. Gemenskap och mys.

Snart kommer en period då jag själv drar på massa läger och rockar musik med konfirmander och ledare. Underbart!!! Nästa vecka startar vi igång 3 konfirmandgrupper och jag är så nyfiken på alla dessa nya ungdomar som jag ska lära känna under året. Spännande!!!

På fredag startar jag också upp en konstgrupp på Saronhuset. Så roligt det ska bli!! En utmaning jag längtat efter!!! Så nu är snart vardagens arbetsrutiner i full gång. Sommarn går mot höst - en spännande sådan - och mitt i allt detta fantastiska kommer något ännu mer underbart att hända.

Vi flyttar till vår nya lägenhet i oktober!!! *Jublar och dansar vild träskodans*

Den är helt fantastiskt, makalöst och hysteriskt jääääättefin!!!!

Det bästa är att alla får sitt eget lilla krypin. Det är så  himla viktigt! Jag ser verkligen fram emot att fixa alla barnens rum tillsammans med dom så det verkligen blir deras EGET! Nu trängs vi 6 personer i en 3a och jag är imponerad över allas välvilja att få det att funka. Tänk vilken cool känsla det blir när vi är i den nya, mycket större, lägenheten!!

Nej, nu ska jag in i duschen, sedan kyrka och slutligen packa med äskling. Ikväll stundar mys. Me like!!! Får se om vi följer våra planer eller skapar nya äventyr för kvällen.

Frid till Er alla!
//Christine


Ny tid

Skamligt! Fy på mig! Usch Larbringskan!!

Hur kan jag ens med att ignorera, nonchalera, dissa, nertrissa och förringa min älskade blogg som jag gjort den senaste tiden?

SKAMLIGT om jag får upprepa mig!

Nåväl... Nu bloggar jag i alla fall och ärligt talat så vet jag inte vad jag ska börja. Får helt enkelt välja det viktigaste och stanna där en stund.

Jag har tagit ett beslut!

Den 5 augusti friade min älskade Magnus till mig. Hur det gick till är vår hemlighet och det ska så förbli! Men jag svarade Ja  såklart (Man kan ju inte säga nej till sitt livs kärlek!!!).

Vi sov knappt alls den där natten så två trötta men lyckliga varelser hasade sig upp på morgonen och började resan mot Stockholm. Målet var Sonisphere, en hårdrocksfestival där namn sok Iron Maiden, Mötley Crue, Alice Cooper, Anthrax, Slayer mfl skulle lira.

Men festivalen blev en petitess mot det mycket vikigare som hände.

På kvällen förlovade vi oss på Den Gyldene Freden i Gamla stan i Stockholm. Obeskrivligt!

Jag kommer återge massor av kvällen framöver men just nu finns det bara en sak jag vill skriva:

Jag är världens mest lyckligt lottade kvinns och jag har världens mest fantastiska blivande make. Jag har världens finaste son. Så varm, snäll, givmild och begåvad! Som om inte det vore nog så berikas mitt liv med min fästmans fantastiska tre barn som vart och ett utav dem tillför mig så mycket!

Om 6 veckor flyttar vi, hela hurven, in i otroligt fin lägenhet och just nu känns det som livets vindar behandlar oss väl.

Jag är rikt välsignad!

Många har inte fixat att jag och Magnus valt varandra. Vi är nog rätt olika utåt i stil och sådant. Men vi är så sanslöst lika innanför våra olika yttre. Vi är som skapta för varandra. Svårt att förklata. Det är svårt att få ihop saker och ting - men vi lyckades! Mot alla hårda motvindar.

En del personer har sagt att vi "stängt in oss i en bubbla".

Ja, kanske. För den har skyddat oss från alla jobbiga saker utifrån. Men vi har alltid haft en dörr öppen in i bubblan. En dörr öppen för våra vänner , vår familj och våra kära. Vi har så ofta vi kunnat bjudit in till denna bubbla. Dörren har, som sagt, alltid varit öppen och om man väljer att inte komma in så kan vi inte mer göra.

Jag är lycklig och den lyckan tänker jag bevara! Den tänker jag förvalta! Den tänker jag ge vidare till de jag älskar!

Så det så!

Frid
//Chrisrtine


En Gyldene Fred hägrar minsann!

Den här sommaren har det verkligen inte blivit mycket bloggat på den Larbringska fronten och egentligen är det inte så konstigt. Det har hänt mycket och varit fullt upp.

Idag firar jag och mitt livs kärlek 10 månader. Känns som om vi varit ihop så mycket längre.

Bortsett från typiska sommarbestyr som sol, bad, picknick och massa "hangouts" med vänner och fränder så har sommaren innefattat massa annat roligt.

Förra inlägget visade lite om Arvikafestivalen och det är ett kapitel så stort för sig att jag lär återkomma till det många gånger.

Vi har varit i Helsingborg med Magnus två minsta underverk och träffat hans bror med familj. Jätteroligt! Vi pep iväg till Helsingör och käkade och myste. En rolig utmaning var att försöka återberätta Shakespeares "Hamlet" för Eskil och Liv och samtidigt utelämna med allt blodbad, mordlystenhet, skräckupplevelse och ångest för den olyckslige lille Hamlet. Resultatet blev en barnversion som William Shakespeare med största säkerhet skulle förfärats över om det nådde hans kreativa öron. Jaja, själva grundhandlingen nådde väl i alla fall fram på ett hyfsat rättvist sätt... eller nåt...

När vi inte umgicks med älsklings broder och hans familj så badade vi på Helsingborgs obeskrivligt fantastiska sandstränder, gick på ett fasansfullt tropikarium (där jag förvandlades från ansvarsfull vuxen till livrädd småunge - lite pinsamt) kollade in stadens kultur och historia samt shoppade både cyklop och annat. Framförallt njöt vi! Men vi saknade de två stora tonåringarna som inte var med. Vi bara måste göra en repris där dom är med!!

Apropå tonåringar ja... Herreguuud så jag har saknat Marcus så obeskrivligt mycket den här sommaren. Åh... han håller på att bli vuxen. Ur ren moderlig egoistisk synvinkel så gillas det inte. Jag menar, jag vill ju alltid ha honom hemma.  Är inte van att behöva vara bort ifrån honom. Flera veckor har han susat hit och dit. Men min älskade moster säger att , även om man inte tror det, så kommer det där kännas lättare när man vant sig. Eftersom bästa moster är en synnerligt klok och smart människa och en av de bästa mödrar jag vet, så litar jag på henne. Fast jobbigt är det i alla fall.

Idag drar vi ner till älskade Götet med nästan hela skocken. Jättesynd att den största av Magnus barn jobbar så hon inte kan haka på. Jättetråkigt!!!
Vad ska vi hitta på i goa Götet då?
Jo, det ska ånjutas en kräftsexa. Ja, kräftsexa - INTE kräftskiva. Så hette det förr i Göteborg och så får det fortsätta heta när vår klan slår sig samman och kräftar till det med våra lite märkliga traditioner siom är ett kapitel för sig självt.
Vad händer där då?
Jo, eftersom de flesta är musiker i min famlij så spelas och sjungs det väldigt mycket. Kräftor, räkor och annat uppätes och vin ådrickes men vi har inte vanliga trista och töntiga kräfthattar utan mormor tar fram alla hennes och morfars hattar som dom haft genom deras liv. Intressanta kreationer kan jag meddela. Kära nån... Kul är det i alla fall.
Det ska bli så roligt att hela klanen får träffa Magnus barn!! Återigen jättesynd att den största inte kan vara med!! :-( Men det kommer fler tillfällen.
Vi blir minst 17 personer och herregud så jag längtar tills ikväll!!

Imorgon lutar det åt semesterns sista afterwork i goda vänners lag och på torsdag drar vi!!!
ÄNTLIGEN Sonisphere festivalen!!! Gode Gud så roligt det ska bli!!! Min hårdrockssjäl jublar. Jag säger bara: Iron Maiden, Mötley Crue, Alice Cooper, Slayer, Anthrex, Iggy and the stooges m.m.

För er som inte vet vad det är kan ni klicka på den här meningen så blir ni klokare i ämnet!!

Jag och Magnus ska bo i Gamla stan så vi har planerat att mysa runt och bl.a. insuoa kulturell sesationell atmosfär för en visfanatiker som mig. Gyldene Fredens! Där alla de stora visdiktarna slog sina kreativa sinnen samman. Bellman och hans anhang började senare satt dom sär tillsammans, vår tids största inom den ljuva visans konst.: Mäster Taube, Cornelis, Fred Åkerström och många fler. Tänk, om man skulle fått vara en del av en sådan där afton i alla de stora visgiganternas lag. Madre Mia!! Svindlande. Nu är det ju inte en möjlighet - men Freden finns kvar och den atmosfären ska insupas.

Nej, mina vänner och fränder, nu ska jag göra allsångshäften tills ikväll!!! Nästa gång jag bloggar ska jag berätta mer om årets största händelse hittills. Vi har fått lägenhet!!

Frid vänner och låten ljuset vara eder vän!
//Christine

RSS 2.0