Kassaskåpet

En gång fick jag en bild av en vän... Ingen fysisk bild utan en mental bild. Det var en fin present tycker jag. För det är få gåvor jag använt mig av så mycket som just denna bilden.

Det är många år som passerat sedan den där dagen... Många situationer har uppstått och många situationer har fått mötas, hanteras och bearbetas - på gott och ont.

Just det... bilden..

Du känner säker till Kalle Anka.
Kalle har en enorm förmåga att hamna i elände. Det har hänt fler än en gång att han av olika anledningar lyckats få kassaskåp i huvudet och blivit tillplattad och nedtryckt... I sann Kalle Anka- anda!

Det där med kassaskåpet och Kalle är grunden till bilden.
Föreställ dig:

Kalle, en helt vanlig dag, intet ont anande. Han tittar uppåt och från ingenstans kommer ett kassaskåp med stämpeln "2 TON" fallandes från himlen. Kalle suckar uppgivet och "KABOOOOM" så har han, som vanligt, fått hela det 2 ton tunga kassaskåpet över sig... 

Detta kan vi kanske jämnföra med oss själva? Nu menar jag inte att det regnar kassaskåp dagarna i ända..men det regnar jobbiga situationer i olka grad. Allt ifrån vardagsproblem, praktiska som känslomässiga, till större bekymmer som sjukdom och ekonomiska eländen.

Så låt oss låtsas för en stund att vi är Kalle och kassaskåpet är våra bekymmer. Ofta ser vi dom komma. Ibland inte..men likväl säger det "KABOOOOM" när dom slår ner... Vissa kassaskåp slår ner lättare, vissa hårdare.. men alla kassaskåp känns när dom träffar oss...

Kalle tittar uppåt... han ser kassaskåpet. Suckar uppgivet.

Jag undrar nu: Varför tar han inte ett steg åt sidan?

Detsamma gäller oss.. och våra kassaskåp. Man kan inte alltid hinna gå undan - men ofta gör det det. Det krävs bara ett enda steg så får man i alla fall inte kassaskåpet rätt i huvudet. Visst, vi kan inte förhindra ATT kassaskåpet finns eller ATT det slår ner.
Vi kan bara påverka om det ska knocka oss eller om vi väljer att gå åt sidan.

En annan bra sak är ju att om man tar ett steg åt sidan så får man möjlighet att syna kassaskåpet från ett litet avstånd. Det är lättare då att läsa på stämpeln.. Är detta ett skåp som väger 2 ton, 10 kg eller något annat.

Man får distans och det hela kan bli lättare att tackla...

Kalle och kassaskåpsbilden funkar kanonbra i många situationer. När man mentalt visualiserar sina eländen, ångest och alla andra former av problem, så blir dom genast lättare att hantera.

Ge det en chans. Det funkar inte för alla - men för många.

Flytta dig när kassaskåpet faller.. Stå inte kvar och låt det krossa dig. För när du står och betraktar det på ett litet avstånd så ser du snart att det går att gå fram till det och låsa upp det. Och när innehållet är ute i det fria så gör det ofta inte lika stor skada.

Frid vänner
//Christine

Kommentarer
Postat av: Helene

klokt skrivet... <3 Bless!!

2010-01-04 @ 12:53:19
Postat av: sissa

så jävla bra!

2010-01-05 @ 21:05:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0